www.uhasselt.be
DSpace

Document Server@UHasselt >
Research >
Research publications >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/9328

Title: Een theoretische inleiding op de levensloop
Authors: VAN AERSCHOT, Marjan
Issue Date: 2004
Publisher: Garant
Citation: Spee, S. & Lodewyckx, I. & Motmans, A. & Van Haegendoren, M. (Ed.) Wachten op gelijke kansen. Jaarboek II, p. 213-224.
Abstract: Verschillende groepen in onze samenleving wachten of hebben al decennia op (meer) gelijke kansen gewacht. Zij waren en zijn vragende partij voor meer gelijkheid en meer gelijke kansen ten aanzien van de dominantere groepen. In de loop der jaren werd vaak deels tegemoet gekomen aan bepaalde eisen van deze groepen. Verschuivingen in eisen en beleidsintenties maar ook in de maatschappelijke opvattingen over gelijke kansen tekenden deze evoluties. In dit tweede jaarboek van het Steunpunt Gelijkekansenbeleid pogen we een antwoord te geven op welke gelijke kansen-maatregelen sommige groepen wachten en hoe lang. Een aantal actuele ontwikkelingen bewijzen dat we stap voor stap verder komen met het bereiken van gelijke kansen. Er zijn een aantal, soms kleine, soms grote, mijlpalen bereikt voor bepaalde doelgroepen met name vrouwen, allochtonen en nieuwkomers, ouderen en holebi's . Waar jaren op werd gewacht, lijkt nu opeens gerealiseerd te zijn. Toch dienen ook deze 'mijlpalen' met de nodige kritische ingesteldheid beschouwd te worden. Uit de bijdragen van dit jaarboek blijkt bijvoorbeeld dat de gerealiseerde verwezenlijkingen niet altijd even gunstig zijn voor alle sociale groepen en dat beleidsmaatregelen niet altijd even efficiënt blijken te zijn.
Notes: Je kan het jaarboek GRATIS bestellen bij het Steunpunt (+ 2,50 € verzendingskosten) via e-mail steunpuntgeka@ua.ac.be of telefonisch: +32 (0)3 220 42 96
URI: http://hdl.handle.net/1942/9328
ISBN: 90-441-1636-3
Category: B2
Type: Book Section
Appears in Collections: Research publications

Files in This Item:

There are no files associated with this item.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.