www.uhasselt.be
DSpace

Document Server@UHasselt >
Education >
Faculty of Medicine and Life Sciences >
Master theses >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/24660

Title: De betrouwbaarheid van het meten van de range of motion in het scapulothoracale, het glenohumerale en het ellebooggewricht met behulp van inertiële sensoren bij personen met een frozen shoulder.
Authors: Roosen, Ulrike
Janssen, Robin
Advisors: TIMMERMANS, Annick
DE BAETS, Liesbet
Issue Date: 2017
Publisher: UHasselt
Abstract: Doelstellingen: Het meten van de betrouwbaarheid van inertiële sensoren (Xsens systeem) voor het meten van de range of motion (ROM) in het scapulothoracale, het glenohumerale en het ellebooggewricht bij personen met een frozen shoulder. Participanten: 8 participanten, gediagnosticeerd met een frozen shoulder, werden geselecteerd voor deze studie. Metingen: Het onderzoek bestond uit drie metingen, een meting op dag 1 en twee metingen op dag 2. Elke meting bestond uit het uitvoeren van 10 taken (functioneel en analytisch). Op dag 1 werd een meting uitgevoerd, begeleid door onderzoeker 1. Op dag 2 werden twee metingen uitgevoerd, één begeleid door onderzoeker 1 en één begeleid door onderzoeker 2. Op deze manier konden de within-/between-session betrouwbaarheid en de inter-/intrabeoordelaarsbetrouwbaarheid gemeten worden. Resultaten: Het aantal ICC waarden boven 0.80 voor within-session en between-session (intra-/interbeoordelaar) betrouwbaarheid werden opgeteld en zo werden de waarden van de drie verschillende gewrichten vergeleken. Voor het ellebooggewricht lagen 92% van de ICC waarden boven 0.80, in het scapulothoracale gewricht bevonden 88% van de ICC waarden zich boven 0.80 en in het glenohumerale gewricht waren 84% van de waarden groter dan 0.80.
Notes: master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie-revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij inwendige aandoeningen
URI: http://hdl.handle.net/1942/24660
Category: T2
Type: Theses and Dissertations
Appears in Collections: Master theses
Master theses

Files in This Item:

Description SizeFormat
N/A700.87 kBAdobe PDF

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.