www.uhasselt.be
DSpace

Document Server@UHasselt >
Education >
Faculty of Business Economics >
Master theses >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/22243

Title: Hoe Vlaamse familiale brouwerijen blijvend innoveren over generaties
Authors: Vangansewinkel, Katrien
Page, Niels
Advisors: LAMBRECHTS, Frank
VOORDECKERS, Wim
Issue Date: 2016
Publisher: UHasselt
Abstract: Wanneer er aan een Belg gevraagd wordt wat de belangrijkste culturele kenmerken van België zijn, zullen de Belgische bieren zeker niet in het rijtje ontbreken. België staat bekend om een zeer divers aanbod van bieren. Naast de, internationaal gekende, biergiganten zijn er een groot aantal kleinere brouwerijen. Ze produceren vooral speciaal- en degustatiebieren die de laatste decennia zowel in het binnen- als buitenland goed verkopen. Vele van deze kleinere brouwerijen zijn familiaal van aard en deze groep zal onderzocht worden in dit onderzoek. Familiale brouwerijen kennen een rijke geschiedenis. Traditie, authenticiteit en autonomie zijn typerende kenmerken voor familiale brouwerijen. Wat vroeger gestart is als een kleine dorpsbrouwerij, is vandaag in veel gevallen uitgegroeid tot een welvarende brouwerij die intercontinentaal gekend is. Succesvol zijn betekent vandaag de dag vooral dat er niet mag worden 'stilgestaan'. Vernieuwing en innovatie zijn niet meer weg te denken. In dit onderzoek wordt er nagegaan wat de succesformule is van familiale brouwerijen. De onderzoeksvraag luidt als volgt: 'Hoe slagen Vlaamse familiale brouwerijen erin om jarenlange tradities en kennis te koppelen aan toekomstgerichte innovatie?'
Notes: master in de toegepaste economische wetenschappen-innovatie en ondernemerschap
URI: http://hdl.handle.net/1942/22243
Category: T2
Type: Theses and Dissertations
Appears in Collections: Master theses

Files in This Item:

Description SizeFormat
N/A1.48 MBAdobe PDF

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.