www.uhasselt.be
DSpace

Document Server@UHasselt >
Education >
Faculty of Medicine and Life Sciences >
Master theses >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/22113

Title: Verandering in wandelcapaciteit t.g.v. revalidatie correleert met respiratoire adaptaties tijdens inspanning in patiënten met COPD.
Authors: Rasera, Yarreth
Husson, Daan
Advisors: HANSEN, Dominique
Issue Date: 2015
Publisher: UHasselt
Abstract: Chronisch obstructieve pulmonaire aandoening (COPD) is een multisystemische ziekte met perifeer musculaire, cardiovasculaire en respiratoire dysfuncties. Fysieke revalidatie is een hoeksteen in de behandeling van COPD. Echter is niet gekend of verbetering in wandelcapaciteit t.g.v. revalidatie correleert met adaptaties van het respiratoire en cardiovasculaire stelsel tijdens inspanning in COPD. Het is al vastgesteld dat een revalidatieprogramma een positief effect heeft op wandelcapaciteit in COPD. Echter is het onbekend of dit gecorreleerd is aan perifeer musculaire, cardiovasculaire en respiratoire fysiologische adaptaties. De toegenomen wandelafstand t.g.v. revalidatie correleerde met perifeer musculaire en respiratoire adaptaties tijdens inspanning in COPD-patiënten.
Notes: master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie-revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen
URI: http://hdl.handle.net/1942/22113
Category: T2
Type: Theses and Dissertations
Appears in Collections: Master theses
Master theses

Files in This Item:

Description SizeFormat
N/A854.13 kBAdobe PDF

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.