www.uhasselt.be
DSpace

Document Server@UHasselt >
Research >
Artistic/designerly creations >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/20510

Title: Smoke Cloud
CreatorSculptor: DE CUPERE, Peter
Keywords: Olfactory Installation
Air Pollution
Smoke
Cloud
Issue Date: 2013
Start Date: 2013-12-01
Review Discipline: beeldende kunsten
Research Context: Dit is een artistiek werk welke wordt gebruikt in mijn onderzoek om aan te tonen hoe geur context kan geven aan een beeldend werk. Het werd voor de eerste keer tentoongesteld in mijn eerste onderzoekstentoonstelling 'The Art of Smelling, Olfactory Art Research' in Concordia Enschede (NL 2013-2014). Daarna werd het meerdere malen tentoongesteld in verschillende wereldsteden zoals Havana (CU, 2015), Buenos Aires (AR, 2015), Rio de Janeiro (BR, 2015-2016) en dit jaar in Sao Paulo (BR, 2016). De onderzoekscontext van deze artistieke realisatie kan gezien worden als overdracht van inzicht in de werking van geur als medium van een kunstwerk. Het werk sluit goed aan bij mijn onderzoeksvraag en toont aan hoe geur de bezoeker een andere ervaring geeft op het lezen van de context van een visueel beeld.
Description: Wolk gemaakt van witte katoen hangend aan het plafond van het museum. Bezoekers kunnen via een ladder hun hoofd in de wolk steken en ruiken dan de luchtverontreiniging van de stad waar de tentoonstelling doorgaat.
URI: http://hdl.handle.net/1942/20510
Link to publication: http://www.peterdecupere.net/index.php?option=com_content&view=article&id=134:the-art-of-smelling-olfactory-art-research&catid=1:exhibition-news&Itemid=98
Category: AOR
Type: Artistic/designerly creation
Appears in Collections: Artistic/designerly creations

Files in This Item:

Description SizeFormat
Smoke Cloud, installation view286.06 kBJPEG

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.